Hotel Holiday Inn i BelExpo centar u sastavu Delta Real Estate

Hotel Holiday Inn i BelExpo centar u sastavu Delta Real Estate

01. novembar 2016.

Kompanija Delta Real Estate postala je vlasnik hotela Holiday Inn i BelExpo centra u Beogradu.

Holiday Inn Beograd je hotel sa 4 zvezdice, gostima nudi 140 soba i 7 sala za sastanke. Belexpo centar je multifunkcionalni prostor, povezan sa hotelom, koji se prostire na 2.500 metara kvadratnih.

“Iako Hotel Holiday Inn ima dobre poslovne rezultate, naša namera je da maksimalno unapredimo poslovanje i pružimo gostima još bolju uslugu”, izjavio je Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga i generalni direktor hotela Crowne Plaza Beograd. “Belexpo centar ima veliki neiskorišćen potencijal u organizaciji događaja, što se savršeno uklapa u strategiju Delta Real Estate da u Beogradu razvija kongresni turizam, u kome posao nije sezonski, već traje tokom cele godine”.

Kupovinom hotela Holiday Inn i Belexpo centra, Delta nastavlja da širi svoje poslovanje u Srbiji u strateškim biznisima, poljoprivredi i razvoju nekretnina. Takođe, učvršćuje saradnju sa InterContinental Hotels Group koja se sada odvija kroz tri brenda ove hotelske grupacije. Delta je sada vlasnik hotela Holiday Inn i Crowne Plaza u Beogradu i budućeg hotela InterContinental Ljubljana, čije je otvaranje planirano za proleće 2017. godine. Delta je spremna da započne izgradnju hotela InterContinental Beograd za šta postoji već urađen plan i lokacija.

InterContinental Hotels Group je najveća hotelska grupacija na svetu. U njenom sastavu je više od 5.000 hotela koji rade u 100 zemalja, kroz 12 hotelskih brendova.


Ugovor Delte i IHG o upravljanju hotelom InterContinental u Ljubljani

Potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj Marija Desivojević Cvetković i potpredsednik InterContinental Hotels Grupe za razvoj za Evropu Philippe Bijaoui (Filip BIŽAUI) potpisali su Ugovor o upravljanju hotelom InterContinental u Ljubljani.

U glavnom gradu Slovenije, Delta Holding izgradiće najvišu ali i jednu od najlepših zgrada. Novi hotel sa 5 zvezdica imaće 165 soba, 2 banket sale za 500 gostiju, nekoliko sala za sastanke, predsednički apartman, spa centar sa bazenom i fitnes zonom. Na poslednjem, 21. spratu hotela biće restoran sa panoramskim pogledom na Ljubljanu.

Početak izgradnje InteContinental Hotela planiran je do kraja godine. Trenutno je u toku izrada projektne dokumentacije i enterijera. Ukupna investicija Delta Holdinga iznosi 42 miliona EUR.

Delta Planet i u Varni

Delta Real Estate, članica Delta Holdinga, u partnerstvu sa Bugarskom firmom AP investment, zavrsila je akviziciju šoping-mola u Varni, na Crnom moru. Varna je treći po veličini grad u Bugarskoj i važan turistički centar.

Ovaj projekat, pod imenom Delta Planet i  vredan 120 miliona EUR, razvijaće zajedno sa partnerom, kompanijom  AP Investments iz Sofije, koja je jedna od najznačajnih  investitora u Bugarskoj,  sa velikim iksustvom u izgradnji nekretnina, posebno šoping molova.

Izvođenje završnih radova na objektu,  povrsine 110.000 m2,  počinje ovih dana, a otvaranje je  planirano u maju 2018. godine. Radove će izvoditi bugarska  firma Planex.

Šoping-mol Delta Planet u Varni imaće  3 sprata i 3 podzemne etaže za parkiranje,  12 najsavremenijih bioskopskih sala i oko 160 lokala različite namene . Planirano je dovođenje novih,  svetski poznatih modnih brendova, a poseban kuriozitet bice zelena bašta na krovu, sa pogledom na grad I Crno more, što će objekat činiti jedinstvenim u okolini.

Nakon završene izgradnje hotela InterContinental u Ljubljani,  ovaj projekat je još jedna značajna  Deltina investicija u zemljama  EU, i predstavlja jednu u nizu investicija u šoping-molove  u regionu.