Ključni podaci
 • Naziv projekta
  Delta Planet
 • Država
  Srbija
 • Grad
  Beograd
 • Lokacija
  Autokomanda
 • Površina
  4.9 ha
 • Tip projekta
  Šoping-mol
 • GBA
  182.000 m2
 • Investicija
  200.000.000 €

Delta Planet Autokomanda

Delta Planet Autokomanda
Delta Real Estate planira da započne izgradnju do sada najvećeg i najekskluzivnijeg šoping-mola u Srbiji pod imenom Delta Planet.

Šoping-mol, ukupne površine od oko 200.000 kvadratnih metara, nalaziće se na beogradskoj Autokomandi, uz autoput E-75, u pravcu Niša. Projekat je vredan 200 miliona evra što će biti najveća investicija Delta Real Estate Grupe u narednom periodu, ali i druga po veličini investicija u oblasti nekretnina u Srbiji u periodu od 2000. godine do danas.

Delta Planet će, prema planu, ponuditi posetiocima 250 lokala različitog sadržaja. Očekuje se da najmanje 50 brendova prvi put predstavi svoju ponudu na srpskom tržištu, a prikazaće i najveći broj prodavnica velikog formata na jednom mestu, tkz. ankora.

Prodavnice, uslužne radnje, restorani i kafei prostiraće se na dva nivoa šoping-mola, sa jednostavnom komunikacijom kroz objekat. Ispod ova dva nivoa predviđen je hipermarket, a iznad nivo za zabavu: bioskop, spa i wellness, sportski sadržaji i slična ponuda namenjena poklonicima zdravog života. Krov objekta predstavljaće zelenu oazu površine 6.500 m².

Delta Planet će prvi u Srbiji ponuditi bioskop sa najsavremenijom IMAX tehnologijom, sa kvalitetom slike i tona kakav nije viđen na ovom tržištu. U podzemnoj garaži i spoljašnjm parkinzima obezbeđeno je 2.300 parking mesta.

Prema autoputu prostiraće se LED fasada površine oko 5.000m², koja će svojom dinamičnom strukturom i svetlosnim efektima pružati specifičan doživljaj. Vertikalno ozelenjena fasada od prirodnih materijala prema Tabanovačkoj ulici, sa stazama i uređenim ozelenjenim površinama, davaće poseban efekat ovom prilazu šoping-molu. Glavni ulaz za posetioce predviđen je iz pravca kružnog toka Autokomanda, na ulazu je planiran veliki trg i bašte kafića, koji će ovom delu grada dati i novu ponudu i novi izgled.