Ključni podaci
 • Naziv projekta
  Delta Planet Varna
 • Internet prezentacija
  www.deltarealestate.rs
 • Država
  Bugarska
 • Grad
  Varna
 • Tip projekta
  shopping mall
 • GBA
  110.000 m2
 • Investicija
  120.000.000 €
 • Datum otvaranja
  28.03.2019. godine

Delta Planet Varna

Delta Planet Varna

Delta Real Estate, članica Delta Holdinga, u partnerstvu sa bugarskom firmom AP Investments, zavrsila je akviziciju šoping-mola u Varni, na Crnom moru. Varna je drugi po veličini grad u Bugarskoj i važan turistički centar.

“Delta ne dolazi prvi put u Bugarsku, pre više od 10 godina investirala je u maloprodajni lanac Pikadili. Sada, sa otvaranjem šoping mola Delta Planet, mi imamo potvrdu da je Bugarska otvorena za investicije i da su kompanije iz Srbije dobrodošle u vašu zemlju” izjavila je Zorana Burlić, direktor kompanije Delta Real Estate

Ovaj projekat, pod imenom Delta Planet vredan je 120 miliona EUR i prostire se na 110.000m2, od čega je 40.000m2 za izdavanje. Razvijen je zajedno sa partnerom, kompanijom AP Investments iz Sofije, na čijem čelu su dvoje poznatih bugarskih preduzetnika, Angel Angelov i Peter Dudolenski i koja poseduje veliki broj investicija u oblasti razvoja nekretnina, zdravstva, trgovine i maloprodaje.

Ovaj šoping mol bazira se na novom “retailtainment” konceptu koji kombinuje šoping iskustvo i zabavu. Tako se u ovom objektu nalaze velike interaktivne zone za zabavu na čak 4000m2. Po prvi put brendovi Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo, Cropp, Sinsay, Mango, Sport Depot, Billa, Cinema City, Domino’s i mnogi drugi dolaze u Varnu. Internacionalni brendovi Reserved i Mohito će otvoriti svoj najnoviji koncept većih radnji upravo u ovom šoping molu.


Delta Planet šoping mol otvoren je 28. marta 2019. godine i nalazi se u ulici Bulevar Slivnica 185, ima četiri nivoa, od kojih su dva sprata na nivou zemlje zbog prirodnog nagiba terena. Ima dodatna tri podzemna sprata za parking sa 1300 parking mesta.

Nakon završene izgradnje hotela InterContinental u Ljubljani, ovaj projekat je još jedna značajna Deltina investicija u zemljama EU, i predstavlja jednu u nizu investicija u šoping-molove u regionu.