Ključni podaci
 • Naziv projekta
  Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom - Iskra
 • Država
  Srbija
 • Grad
  Kragujevac
 • Tip projekta
  Centar za sport i rehabilitaciju
 • GBA
  660 m2
 • Investicija
  500.000 €

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom - Iskra

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom - Iskra

Inicijativa za izgradnju Centra, od velikog značaja za osobe sa invaliditetom, proistekla je iz decenijske saradnje paraolimpijskog kluba „Junior“ i kompanije Delta Holding.

Centar, površine oko 500 m², biće izgrađen u blizini spomen parka Šumarice. Početak izgradnje planiran je na proleće, a u prvom kvartalu naredne godine Centar će biti poklonjen gradu Kragujevcu.

Centar je koncentrisan na mikro prostoru. U neposrednoj blizini nalazi se kompletna sportska infrastruktura za sve aerobne i atletske discipline,kao i male sportove kojima se ova populacija bavi. Svi sadržaji u centru, kao i sportskim halama, stadionu i zatvorenom bazenu ispunjavaju standarde pristupačnosti i dostupnosti osobama sa svim vrstama invaliditeta. Uzimajući u obzir i blizinu velikog parka to ga čini jedinstvenim u zemlji i okruženju.

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom predstavlja kompleks objekata u kojima su funkcionalno raspoređeni sadržaji za sport, rehabilitaciju i edukaciju.

Centar se osniva izgradnjom baznog objekta, kao zadužbina Delta Holdinga, površine oko 500 mk. Izgradnju prve faze završićemo početkom februara 2016. U prvoj fazi obezbediće se kvalitetan višednevni boravak za 15 korisnika, prostor za fizikalnu i fizioterapiju i rekreaciju, kao i prostor za održavanje edukacija i individualni rad sa korisnicima.

U ovom jedinstvenom objektu, koji je projektovan da pruži najbolje uslove za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i postane regionalni paraolimpijski centar, osobe za fizičkim i senzornim invaliditetom moći će da se bave sportom, rehabilituju, edukuju, odmaraju i druže, a neki će se i zaposliti.

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom biće druga zadužbina Delta Holdinga; prva zadužbina, Centar za smeštaj i dnevni boravak osoba sa invaliditetom „Sunce“, izgrađena je 2012. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Podizanjem druge zadužbine u Kragujevcu Delta nastavlja realizaciju strateški važnih projekata od istorijskog značaja koji trajno rešavaju probleme zajednice iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i zdravstva.